CENT ANYS DE TBO 1917–2017

CENT ANYS DE TBO 1917–2017 / 100 ANYS DE TBO 1917–2017

Edición:
1
Duración:
Del 9-VI-2017 al 5-XI-2017
Localización:
Sant Pere, 1 - 17600 · Figueres · GIRONA · España
Contacto:

Exposición organizada con motivo del centenario de la revista TBO. Se presentó en el Museu del Joguet de Catalunya, en Figueres, entre el 9 de junio y el 2 de julio de 2017 y fue repuesta en ese mismo espacio entre el 7 de octubre y el 5 de noviembre del mismo año.

Descripción de la exposición con motivo de su reposición:

En resposta a les demandes dels nostres visitants, ens plau oferir-vos de nou l’exposició commemorativa dels cent anys d’aquesta popular revista infantil. Inauguració el dissabte 7 d’octubre a les 12 h, a càrrec de Joan Manuel Soldevilla, professor, escriptor i especialista en publicacions de còmics i literatura popular.

--------------------------------------------------

En aquests trasbalsats moments que ens toquen viure, cal reivindicar el TBO com una de les manifestacions essencials de la cultura de masses al nostre país. Observar, estudiar i analitzar els originals que el Museu ens mostra no és només un homenatge a uns brillants artistes, sinó assistir a una veritable lliçó de com la intel·ligència i l’humor es converteixen en veritables elements de supervivència en temps difícils. Potser avui, més que mai, cal revisar el TBO.

Joan Manuel Soldevilla

--------------------------------------------------

Amb motiu del centenari de la creació de la revista infantil TBO, el Museu té l’honor de mostrar i exhibir dos-cents dibuixos originals del patrimoni cultural català que formen part dels tresors del Centre de Documentació de la Fundació del Museu del Joguet de Catalunya a Figueres. Aquest fons de dibuixos originals data dels anys 1920 als anys 1950.

Es tracta de treballs originals de coneguts artistes com Arnal, Ayné, Benejam, Bernet Toledano, Bech, Blanco, Boix, Castanys, Cesc, Coll, Donaz, Escobar, Albert Mestre, Salvador Mestres, Moreno, Muntañola, Nit, Opisso, Sabatés, Serra Massana, Tínez, Tur i Urda, que foren els creadors dels ben coneguts i estimats personatges Melitón Pérez, Eustaquio Morcillón i el seu ajudant Babalí, la Família Ulises, el Profesor Franz de Copenhague, Altamiro de la Cueva, Josechu “El vasco”, etc.

L’any 2002, la col·lecció d’originals del TBO que es conservava al Centre de Documentació de la Fundació del Museu del Joguet de Catalunya a Figueres es va ampliar considerablement gràcies a la col·laboració de les empreses Jesús Costa Nicolau SL, Indústries Oliveres SL, i Instal·lacions Josep Capel, totes de la nostra ciutat, les quals van facilitar l’adquisició de noves peces. Un cop més, el Museu aprofita l’avinentesa d’aquesta exposició per dedicar, recordar i agrair públicament la seva generositat


 
Creación de la ficha (2017): JORDI MANZANARES
CITA DE ESTA PÁGINA / CITATION:
JORDI MANZANARES (2017): "CENT ANYS DE TBO 1917–2017" en Tebeosfera. Disponible en línea el 20-V-2024 en: https://www.tebeosfera.com/promociones/cent_anys_de_tbo_1917_2017.html