PETIT SAPIENS (2016, SAPIENS) 6
PETIT SÀPIENS
INDIS UNA VIDA D'AVENTURA!
PUJA A LA MÀQUINA DEL TEMPS!
6 de PETIT SÀPIENS [de 56]
Distribución:
España · IV-2018 · 3,99 €
Lengua:
En catalán
Formato:
Tamaño:
26 x 17 cm
Paginación:
32 págs.
Color:
COLOR (portada, interior)
Registros:
Dep. Legal: B 15520-2016
Autores:
Historietista 1: TXIKI TREPAX


  0  0

Cuaderno grapado con páginas impresas en color más cubiertas en color. Publicación dirigida a los jóvenes lectores que también podía adquirirse junto con la compra de la revista sobre historia Sàpiens por el precio adicional de un euro.

Contuvo tres secciones de historieta de diferente extensión.

Información promocional:


En aquest número

Dossier: Els senyors de les planures


Els indis vivien sempre a l'aire lliure i es movien d'un lloc a l'altre
Els habitants de les grans extensions d'herba de l'Amèrica del Nord van fer de la cacera del bisó la seva forma de vida. Vivien sempre a l'aire lliure i es movien d'un lloc a l'altre al darrere de les grans bandades d'animals, seguint el ritme de les estacions. Amb raó el cavall era el seu millor amic! En aquestes pàgines podreu veure com era la vida en un campament, aprendreu els costums de les tribus... o us enseyarem a fer un tipi ben autèntic!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Albert Pinilla

 

Dossier: El bisó, el supermercat dels indis


Els habitants de les grans extensions d’herba de l’Amèrica del Nord van fer de la cacera del bisó la seva forma de vida
El bisó proporcionava als indis tot el que necessitaven per viure. Els alimentava, els vestia i els donava materials per fabricar tota mena d’eines i atuells. En aquest número podeu veure tot el que en treien. Amb raó el reverenciaven!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Albert Pinilla

 

Dossier: La vida en un campament


Els indis vivien en comunitat i es repartien la feina entre homes i dones
Els campaments eren governats pels caps, que s’elegien pels seus mèrits personals. Cadascú feia el que volia, però s’havia de treballar per al bé comú. Els homes caçaven i guerrejaven, i les dones es cuidaven de tota la resta: pujar els fills, cuinar, muntar i desmuntar el campament, preparar la carn i les pells dels animals, cosir... quin repartiment més injust!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Albert Pinilla

 
Dossier: El tipi


Descobriu els detalls d'aquest invent i apreneu a fer-ne un!
El tipi va ser un invent dels indis dels boscos del nord, que es va adaptar molt bé a la vida nòmada de les planures. Un tipi familiar mesurava uns cinc metres d’alt i una mica menys de diàmetre, com una habitació mitjana. Per fer-lo calien entre 8 i 20 pells de bisó cosides amb tendons del mateix animal, i fins a 20 llargues vares de fusta de 8 metres de llarg, lligades per l’extrem superior. Interessant, oi? Doncs prepareu-vos per a construir-ne un!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Albert Pinilla

 

Dossier: Guerrers sempre a punt


Cavalcar fins on era l'enemic i tocar-lo o robar el seu cavall preferit era molt important per als lluitadors indis
Com a bons caçadors, els indis havien de ser valents, hàbils i confiats. Amb el temps, la guerra es va considerar com la cacera més gran de totes. Els homes volien demostrar el seu coratge, però aquell era un joc perillós i molt seriós.

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Albert Pinilla

 

Dossier: Viure en harmonia


Arbres, muntanyes, rius... Per als indis, tot el que hi ha al món té un esperit
Per als indis tot és sagrat, i res és més important que cap altra cosa. Senten un respecte enorme per la natura, s’esforcen per viure-hi en harmonia i els preocupa molt deixar un bon llegat als seus descendents. Molts els consideren els primers ecologistes!

 

Còmic / Hora Zero: Una tarda amb en Petit Corb

 

L'agent Uma Mankar explica al nebot del megadirector per què són negres els corbs
Us heu plantejat mai per què els corbs tenen les plomes de color negre? L'Uma explica al seu company Philippe i al nebot del megadirector una història on els indis i el seu costum de caçar bisons hi tenen molt a veure. Descobriu-la en aquesta nova vinyeta!

Guió: Sebastià Roig / Dibuix: Toni Benages i Gallard

 


Catalunya medieval: La fàbrica de vaixells. Les Drassanes Reials


Us expliquem la història de l'actual seu del Museu Marítim de Barcelona
La Mediterrània sempre ha estat una mar plena de vaixells que van amunt i avall. Fa segles, les naus es construïen artesanalment a les drassanes, uns llocs sorollosos i plens d’activitat. A Barcelona conservem un edifici històric impressionant que ens permet saber com s’ho feien. T'expliquem tots els detalls sobre aquesta gran embarcació i com es construïen les galeres medievals!

Ilustracions: David Allende

 


Reportatge: 200 anys de bicis


Les 10 fites històriques que han marcat l'evolució de la bicicleta
És el nostre vehicle preferit, i el de tot el món: pedalar és divertit, arribem on volem, fem esport i a sobre no contaminem gens ni mica! Us presentem les 10 grans fites de l’evolució de la bicicleta al llarg dels darrers dos segles.

I·lustracions: Sara Ureña

 


Paleontologia: Quan Catalunya era una selva


Fa 12.000 anys, als Hostalets de Pierola hi vivien animals fascinants
Els Hostalets de Pierola és un petit municipi de la comarca de l’Anoia envoltat de vinyes i boscos, però fa 12 milions d’anys era una selva i hi vivien una pila d’animals fascinants. Els fòssils que s’hi han trobat, sobretot els de primats, són un autèntic tresor. Algunes de les restes són úniques al món!

 

Còmic / Bú i Ag: Els zombis i la història cadàver

 

En Bú s'ho passa d'allò més bé jugant a futbol calavera, però no deixa que l'Ag també ho faci perquè és una nena. Davant aquesta actitud masclista apareixen les sufragistes, unes dones molt valentes que van lluitar pel dret a vot de les dones. Segur que e

Trepax

 


Natura: Els secrets de l'os polar


Voleu saber-ho tot sobre el rei del gel?
L'os polar és l’animal carnívor terrestre més gran del món, i li encanta viure a l’Àrtic, una de les regions més fredes del planeta. Us presentem l’autèntic rei del gel!

 

Nutrició: Pa. Llesques amb molta història


Parlem sobre aquest aliment bàsic per a la nostra alimentació i us ensenyem a fer-lo!
Des que el vam “inventar” fa més de 30.000 anys, el pa ha estat un aliment bàsic per a la humanitat. Tan important que en moltes cultures la paraula 'pa' és sinònim d’aliment. Sabíeu que fa més de 6.000 anys els antics egipcis ja elaboraven pa, i que sembla que van ser els primers a afegir llevat a la barreja de farina i aigua?

 


Còmic / Searching for the Oglalas: Searching for the Oglalas


La irreverent Tunweya coneix una mica més el sergent
En un remot indret de l'Oest americà, la Tunweya i la filla del general es troben a la llar de foc sota el cel estrellat. Llegiu la seva misteriosa conversa mentre practiqueu el vostre anglès!

Oriol Canosa i Jordi Sunyer

Muestras
 3
TEBEOENLACES
 1
TEBEOAFINES
  []
Números de esta colección
 56
Ordinarios (56): 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
Creación de la ficha (2019): 46914348. · Datos e imágenes tomados del sitio web de la editorial y www.iquiosc.cat.
CITA DE ESTA PÁGINA / CITATION:
46914348. (2019): "PETIT SAPIENS (2016, SAPIENS) 6" en Tebeosfera. Disponible en línea el 27-IV-2024 en: https://www.tebeosfera.com/numeros/petit_sapiens_2016_sapiens_6.html
Esta ficha documenta la existencia de una publicación, lo cual no implica que la Asociación Cultural Tebeosfera posea ejemplares o los tenga a la venta. Tebeosfera no es una tienda. Tampoco asesoramos sobre el valor de mercado de los productos aquí mencionados.