PETIT SAPIENS (2016, SAPIENS) 7
PETIT SÀPIENS
VIKINGS. NAVEGANTS SENSE POR
PUJA A LA MÀQUINA DEL TEMPS!
7 de PETIT SÀPIENS [de 56]
Distribución:
España · V-2018 · 3,99 €
Lengua:
En catalán
Formato:
Tamaño:
26 x 17 cm
Paginación:
32 págs.
Color:
COLOR (portada, interior)
Registros:
Dep. Legal: B 15520-2016
Autores:
Historietista 1: TXIKI TREPAX


  0  0

Cuaderno grapado con páginas impresas en color más cubiertas en color. Publicación dirigida a los jóvenes lectores que también podía adquirirse junto con la compra de la revista sobre historia Sàpiens por el precio adicional de un euro.

Contuvo tres secciones de historieta de diferente extensión.

Información promocional:


En aquest número

Dossier: Qui eren els vikings?

 

Ens endinsem en les vides d'aquests aventurers que vivien a les fredes terres d'Escandinàvia
Tot i que avui recordem els vikings pels seus atacs ferotges, que van aterrir l'Europa medieval, no només van ser uns guerrers sanguinaris. També van ser grans navegants i exploradors intrèpids, comerciants astuts i artistes extraordinaris. Encara que, de fet, la majoria de vikings eren pagesos que conreaven la terra i cuidaven els animals, i que s’escarrassaven per no passar gana a l’hivern, que era llarg i dur.

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Gemma Capdevila
La vida en temps de pau (Il·lustració del número 7 del Petit SÀPIENS)

 

Dossier: La vida en temps de pau

Descobrim el dia a dia dels vikings quan no viatjaven arreu del continent
Els vikings solien instal·lar-se gairebé sempre a prop de badies, rius i llacs. No tenien botigues, de manera que vivien amb allò que eren capaços de fer amb les seves mans. Tampoc escrivien textos gaire llargs, així que recordaven la seva història amb llargs poemes que s'aprenien de memòria. I els nens i les nenes no anaven a escola... perquè no n'hi havia!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Gemma Capdevila

 

Dossier: Una casa molt acollidora

 

Així era la vida als habitatges on els vikings convivien en família
La família era sagrada per als vikings. Per això, vivien tots junts en una casa comunal sense habitacions separades. Els encantava celebrar banquets i eren molt hospitalaris amb els estranys, ja que els permetien entrar a casa i els donaven el que necessitessin. Eren molt aficionats als jocs de taula com els escacs o els daus i també als contes. Per moure's fora de casa, feien servir esquís, trineus o un invent propi: els patins de gel.

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Gemma Capdevila

 

Dossier: Explorar, comerciar... i saquejar!

Els vikings es movien per tota Europa a la recerca de riqueses
Sense por de navegar mar endins, els vikings eren molt bons mariners i gairebé mai es perdien. Algunes vegades apareixien als territoris en so de pau, com a exploradors, però també podien desembarcar amb les armes a la mà, decidits a saquejar tant com poguessin!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Gemma Capdevila

 

Dossier: Els guerrers sense por

 

Tots els guerrers tenien armes i els seus costums els permetien portar-les en tot moment
Per als vikings, la guerra era l’activitat més prestigiosa, ja que era la manera més fàcil de fer-se ric i famós. Els encantava tenir armes de bona qualitat, com les espases, les llances o els arcs, que eren una manera de mostrar el seu èxit als altres.

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Gemma Capdevila

 

Dossier: El drakar

 

El vaixell característic dels vikings els permetia pescar, comerciar, viatjar i anar a la guerra
Els escandinaus van construir llargues barques de fons pla que es movien amb rems. Més endavant, hi van posar una vela per aprofitar la força del vent i van afegir una quilla al buc per fer-lo més estable. Us convidem a observar com eren aquestes naus tan ben pensades i fàcils de maniobrar. Trigaven més de mig any a fer un vaixell nou... però el construïen sense cap plànol!

Text: Àlex Novials / Il·lustracions: Gemma Capdevila
Hora Zero Vikings

 

Còmic / Hora Zero: El tresor viking

 

Els lladres Sigmund Hyde i Etta Summer volen endur-se un tresor viking format per 100 peces d'or i plata i una urna carolíngia dels afores de Kirkcudbright, a Escòcia. Descobreix com s'ho faran els nostres agents d'Hora Zero per evitar que els lladres no

Guió: Sebastià Roig / Dibuix: Toni Benages i Gallard

 

Experiències: Les mines més antigues d'Europa!

 

Sabies que una bona colla d'homes i dones prehistòrics es van dedicar a foradar grans túnels a Gavà?
Els Picapedra vivien a Gavà! Amb eines de pedra i fusta, van foradar els túnels a la recerca de la variscita, un mineral verd molt bonic que servia per fer joies. Van excavar més de 100 mines, amb un recorregut total de prop de 3.000 quilòmetres. Poseu-vos el casc i exploreu amb nosaltres per una mina prehistòrica!

Il·lustracions: Pedro Simón

 

Natura: La guineu, la caçadora invisible

 

Repassem tots els ets i uts d’aquest magnífic depredador
La guineu abunda a casa nostra, però és molt difícil de veure. És un animal tímid i solitari, molt intel·ligent i silenciós, que evita els perills i que fa vida de nit. Et convidem a conèixer millor aquest depredador present a Catalunya admirat pel seu cos esvelt i pelatge suau i espès, de color rogenc i marró al llom, blanc a la panxa i negre a les potes
Còmic Aristòril

 

Còmic / Bú i Ag: Els zombis i la història cadàver

 

En aquest capítol, coneixerem el filòsof Aristòtil i els seus alumnes peripatètics
Les taules de multiplicar s'estan fent feixugues per als alumnes. Però l'aparició d'Aristòtil ho canvia tot. El filòsof defensa que cal aprendre a pensar, no repetir les lliçons com un lloro... I els alumnes tenen clar què prefereixen!

Trepax

 

Nutrició: El ritme tropical del plàtan!

 

9 curiositats d'una de les fruites favorites dels nens d'arreu del món
Com diu la cançó, “les bananes són grogues com el sol, no tenen grana ni tampoc pinyol. Jo n’endrapava sense parar, perquè són toves i molt fàcils de pelar!”. T'expliquem 9 curiositats d'aquesta divertida fruita que fa... 8.000 anys que està amb nosaltres!

Il·lustracions: Fabiola Correas

 

Còmic / Searching for the Oglalas: Searching for the Oglalas

 

Viatgem acompanyats de la Tunweya a un paisatge inesperat
Seguim buscant els Oglalas. Aquesta vegada, però, la Tunweya ha viatjat massa lluny... Fins a unes piràmides! Practiqueu el vostre anglès amb les seves divertides aventures!

Oriol Canosa i Jordi Sunyer

TEBEOENLACES
 1
TEBEOAFINES
  []
Números de esta colección
 56
Ordinarios (56): 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56
Creación de la ficha (2019): 46914348. · Datos e imágenes tomados del sitio web de la editorial y www.iquiosc.cat.
CITA DE ESTA PÁGINA / CITATION:
46914348. (2019): "PETIT SAPIENS (2016, SAPIENS) 7" en Tebeosfera. Disponible en línea el 27-IV-2024 en: https://www.tebeosfera.com/numeros/petit_sapiens_2016_sapiens_7.html
Esta ficha documenta la existencia de una publicación, lo cual no implica que la Asociación Cultural Tebeosfera posea ejemplares o los tenga a la venta. Tebeosfera no es una tienda. Tampoco asesoramos sobre el valor de mercado de los productos aquí mencionados.